Vajíčková pomazánka nejen po Velikonocích

07.05.2010 | Gastronomie

Vajíčková pomazánka patří mezi oblíbené pochoutky. Když dostanete chuť na něco dobrého, můžete si ji připravit také jindy než v úterý po velikonočních svátcích!

Vajíčková pomazánka:

Suroviny:
5 vajec uvařených natvrdo
100 g tatarské omáčky
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl 

Postup:

  1.  Vejce oloupeme a vyjmeme z nich žloutky.
  2.  Žloutky v misce rozmačkáme a smícháme hořčicí a tatarkou.
  3.  Nakonec přidáme na kostičky nakrájené bílky a sůl. 
  4.  Dobře promícháme, ozdobíme zelenou petrželkou
  5.  Podáváme s bílým pečivem nebo jako dip se slanými krekry. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na pomazánky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.